Antena Căutare

In 2010, platile online cu cardul au crescut cu 38%

Comertul electronic cu plata online cu cardul a crescut in 2010 cu 38% comparativ cu anul precedent, atingand valoarea de 127,8 milioane de euro. Numarul de tranzactii procesate a crescut cu 82 % fata de 2009, inregistrandu-se 2,26 milioane de tranzactii, conform datelor furnizate de Romcard. In aceeasi perioada, in sistemul ePayment s-au procesat 2,08 milioane de tranzactii, la o valoare de 121 de milioane de euro.

"Piata de comert electronic a intrat in etapa de maturizare, caracterizata printr-un ritm moderat de crestere, diversificarea produselor si serviciilor oferite online si cresterea numarului de cumparatori care aleg plata online cu cardul. Anul 2010 a fost marcat de intrarea a noi comercianti pe piata, care au cautat atat extinderea businessului in mediul online, cat si solutii mai avantajoase la costuri mai mici. Cumparatorii, pe de alta parte, au fost foarte receptivi la promotii si reduceri de pret, astfel incat campaniile cu concept clar si implementare eficienta au reusit sa atraga platitori din offline in online", a declarat Daniel Nicolescu, CEO GECAD ePayment.

In 2010, in sistemul ePayment, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 58 de euro, in scadere fata de valoarea inregistrata in 2009, de 79 de euro. Industriile in care s-au procesat cele mai multe tranzactii online au fost: telecomunicatiile, turismul, plata utilitatilor, serviciile, etailul si divertismentul.

Lunile in care s-au inregistrat cele mai multe tranzactii au fost: mai - cu 210.000 de tranzactii, generate in special de cumparatorii care au achizitionat pachete de vacanta pentru sezonul estival si decembrie - cu 205.000 de tranzactii, majoritatea reprezentand cumparaturi facute cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Tot articolul, in Jurnalul National

Pericolul inflationist tine BNR in corzi. Scumpiri asteptate: alimente, energie, combustibili... Leul isi reia aprecierea fata de euro...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x