- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Antreprenoriatul este despre idei, planuri și investiții. Prin urmare, dacă ești tentat să începi propria afacere, o să fie nevoie, printre altele, să investești. Află, mai jos, în ce să investești și în ce nu dacă urmează să-ți deschizi un business.
În ce să investești
Succesul sau insuccesul afacerii tale va depinde, în mare măsură, de oamenii care vor lucra alături de tine. Pentru ca angajații pe care îi vei avea să dea un randament cât mai ridicat în joburile lor, vei fi nevoit să le oferi salarii competitive, un mediu de lucru plăcut și să-i ajuți să se dezvolte personal și profesional. Toate eforturile tale referitoare la angajați ar trebui să înceapă cu procesele de recrutare, pe care este obligatoriu să le îmbunătățești constant, dacă îți dorești să-ți atragi niște candidați de top. După angajare, fă-i fiecărui salariat un plan de dezvoltare în firmă, astfel încât să știe clar ce pași trebuie să parcurgă ca să ajungă să învețe lucruri noi, să câștige mai bine și să ocupe o funcție mai importantă.
Investițiile în oameni sunt esențiale, însă la fel de importante sunt și cele în marketing. Fără marketing, este imposibil ca afacerea ta să aibă succes. De ce? Pentru că marketingul te ajută să-ți vinzi produsele și serviciile. Cel mai simplu ar fi bine să-ți construiești o strategie de marketing care să aibă în vedere promovarea produselor și serviciilor tale în mediul online. Ca produsele și serviciile afacerii tale să devină cunoscute în online și, implicit, să-ți aducă bani pentru business, va fi nevoie să investești în mai multe direcții: Search Engine Optimization (SEO), reclame pe Facebook sau Google, administrarea de conturi pe diverse rețele sociale și crearea de conținut.
În ce să nu investești
Una dintre cele mai mari greșeli pentru stabilitatea financiară a afacerii tale ar fi să investești într-o flotă proprie de mașini, indiferent dacă aceasta va fi compusă din trei autoturisme sau din zece. Dacă vei alege să-ți cumperi cu banii jos mașinile pentru firmă, o să „arunci pe fereastră” o sumă foarte mare, ceea ce s-ar putea să-ți afecteze stabilitatea financiară a afacerii tale. Nici leasingul financiar sau creditul la o bancă nu reprezintă niște variante foarte bune pentru finanțarea unei flote auto. Ideal ar fi să închei o colaborare cu o companie de leasing operațional. Găsește una care oferă servicii de leasing auto fără avans, dacă îți dorești să-ți gestionezi cât mai bine rezervele de bani ale firmei tale. Merită să apelezi la o companie de leasing operațional dacă ai nevoie de o flotă de mașini pentru afacerea ta, deoarece vei beneficia de autoturisme moderne. Tot ce va trebui să faci va fi să plătești niște rate lunare către compania de leasing operațional.
O altă greșeală investițională pe care ai putea să o faci ar fi să îți cumperi echipamente și utilaje moderne. La început nu ai nevoie de echipamente și utilaje moderne, ci sunt suficiente unele second-hand, în perfectă stare de funcționare, pe care să te poți baza câțiva ani.
Milioane de români trebuie să facă asta în zilele următoare. Amenzi URIAŞE!!!... Concedieri masive! HTC renunță la 1500 de angajați!...