Antena Căutare

Inalt functionar MAE, implicat in returnarile ilegale de TVA de la UCM Resita

Un inalt functionar din Ministerul de Externe este implicat in afacerea returnarii ilegale de TVA de la UCM Resita. Directorului general al Departamentului pentru Controlul Exporturilor, Calin Radu Ancuta, a fost audiat de procurorii anticoruptie dupa ce a fost interceptat explicand inculpatilor din dosar cum trebuie sa completeze documentele pentru a primi un aviz. Dosarul a fost trimis in urma cu o luna in judecata, dar interceptarea de la dosar a fost scoasa. Din cauza mai lipsesc si convorbiri pe care Anca Boagiu le-a avut cu unul dintre cei arestati.

Numele directorului general al ANCEX apare in dosarul in care libanezul Said Baaklini este judecat pentru ca a cerut ilegal restituiri de TVA de 60 milioane de euro. Este vorba de 4 motoare navale cumparate de la UCM Resita care ar fi trebuit sa ajunga in Guineea. Transportul avea nevoie de avizul ANCEX.

Motoarele nu puteau fi exportate conform interdictiilor Uniunii Europene, ca atare Ancuta i-a explicat intr-o convorbire telefonica lui Adrian Preda, director la UCM Resita, ce trebuie sa treaca in documente pentru ca motoarele sa primeasca aviz.

Interceptarea convorbirii a fost scoasa de la dosar de procurori atunci cand cauza a fost trimisa spre judecare si a devenit publica. Avocatii inculpatilor au cerut explicatii, insa anchetatorii au raspuns ca aceasta nu este relevanta. Tot in dosar apareau convorbiri telefonice ale ministrului Anca Boagiu cu Mircea Banias, senator PDL cercetat in trecut in acest dosar.

In acest dosar, 4 persoane au fost arestate timp de doua luni: Libanezul Said Baaklini, doi directori de la UCM resita si un unul de la Portul Constanta.

Sursa: Antena3

Leul se mentine stabil... Rompetrol a scumpit carburantii cu pana la 9 bani/litru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x