Antena Căutare

Inca o pacaleala cu scoaterea impozitului minim

"Deratizarea" firmelor continua, deoarece impozitul minim nu va putea fi eliminat incepand cu 1 octombrie asa cum au anuntat rand pe rand o pleiada de ministri si autoritati. Aceasta este ultima dintr-un lung sir de promisiuni facute de Guvern pentru mediul economic, legate de acest subiect si incalcate rand pe rand.

Deja suntem la 29 septembrie si in termen de doua zile Ministerul Finantelor trebuie sa faca public proiectul, sa il discute cu patronatele si sa fie citit si adoptat si in Guvern pana vineri.

Lungul sir de promisiuni legate de scoaterea impozitului minim si/sau inlocuirea sa cu unul forfetar a inceput chiar de anul trecut, pe cand ministru al Finantelor era Gheorghe Pogea. El a anuntat in doua trimestre consecutive eliminarea impozitului. Anul acesta, atat premierul Emil Boc, cat si fostii ministri Adriean Videanu (al Economiei) si Sebastian Vladescu (al Finantelor) au dat ca sigura scoaterea impozitului si s-au laudat cu aceasta masura ca fiind anticriza cu prilejul mai multor forumuri economice sau interviuri.

Acum, cand termenul se apropie galopant si sabia lui Damocles sta sa taie coada unei alte promisiuni desarte, Petru Calian, membru PDL in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a anuntat ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie.

"In calitate de membru al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor pot sa spun ca pana la 15 octombrie va fi finalizat actul normativ care va anula impozitul minim, probabil printr-o OUG. Impozitul minim se plateste trimestrial, ceea ce inseamna ca in ianuarie 2011 acesta nu se va plati pentru ultimul trimestru din 2010 - lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Anularea impozitului minim este o necesitate, pe termen scurt si-a atins tinta, a fost util si a produs efecte pozitive, insa pe termen lung este neproductiv", a afirmat Petru Calian.

Tot articolul, in Jurnalul National

Leul continua sa se deprecieze fata de euro... Incasarile din TVA au crescut in iulie si august cu 31%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x