Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 2,99%, cel mai mic nivel din ultimele 10 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 2,99%, cel mai mic nivel din ianuarie până în prezent, după potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,01%. Joi, indicele a ajuns la 2,99%, cel mai mic nivel din 22 ianuarie, când a fost 2,97%.

Joi, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,08% la 3,07%. Acesta este cel mai mic nivel din 21 iunie 2018, când a fost 3,07%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Sursa : news.ro

Barometrul: Industria din România şi-a revenit parţial în septembrie, dar viitorul rămâne incert. În ultimul an, industr... Euro urcă spre pragul de 4,76 lei...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri