Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,96%, cel mai mic nivel din ultimele 11 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,96%, cel mai mic din ianuarie până în prezent, după potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,98%. Joi, indicele a scăzut la 2,96%, cel mai mic nivel din 18 ianuarie, când a fost 2,93%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,06%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Sursa : news.ro

INS: Câştigul salarial mediu nominal net a crescut în septembrie cu 38 de lei, la 3.082 lei... Grupul Telekom Romania a înregistrat o creştere de 7,4% a veniturilor în trimestrul al treilea...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri