Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,04%, după potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR).

Joi, ROBOR la 3 luni a crescut la 3,04%. Vineri, acesta a stagnat.

Totodată, vineri, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,12%. Joi, acest indice a crescut de la 3,10% la 3,12%.

În plus, ROBOR overnight a crescut la 3,09%, cel mai mare nivel din 26 iulie, când a fost 3,33%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Sursa : news.ro

ANAF, lovitură uriașă! Românii rămân fără bani dintr-un singur click! Ce pregătește Fiscul... Virgin Galactic va deveni luni prima companie de turism spaţial listată la bursă...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri