Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni continuă scăderea şi ajunge la cel mai mic nivel din ultimele 4 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,96%, cel mai mic nivel din luna noiembrie 2019 până în prezent, potrivit datelor publicate, marţi, de Banca Naţională a României (BNR).

Marţi, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 2,98% la 2,96%. Acesta este cel mai mic nivel din 7 noiembrie 2019, când a fost 2,96%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,10%. Luni, acesta a atins cel mai mic nivel din 29 noiembrie 2019, când a fost 3,09%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Tarom despre ajutorul aprobat de CE: În următoarele luni vom depune un plan de restructurare. Implementarea măsurilor de... Asociaţie de profesionişti: Clienţii industriali şi anumiţi clienţi casnici vor fi principalii perdanţi dacă liberalizar...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri