Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni continuă scăderea şi atinge cel mai mic nivel din ultimele 3 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,04%, cel mai mic nivel din ultimele 3 luni, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 3,09% la 3,04%. Acesta este cel mai mic nivel din 4 decembrie 2019, când a fost tot 3,04%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,19% la 3,16%. Acesta este cel mai mic nivel din 13 decembrie 2019, când a fost 3,16%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Ministrul Agriculturii anunţă că programul Tomata va continua, beneficiarii urmând să deţină un registru de evidenţă a t... Euro scade spre 4,77 lei. Dolarul american şi preţul aurului, noi niveluri record...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri