Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut luni la nivelul de 2,55%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, s-a menţinut luni la nivelul atins vineri, de 2,55%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri, indicele ROBOR la 3 luni a revenit la cel mai redus nivel atins din 7 mai 2018, de 2,55%, atins prima oară pe 31 martie. Pe 7 mai 2018, ROBOR la 3 luni a fost de 2,54%.

ROBOR la 6 luni a scăzut la 2,62%, de la nivelul de vineri, de 2,63%, revenind la cel mai scăzut nivel atins din 4 mai 2018, înregistrat prima oară pe 1 aprilie.

BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută la 2 la sută începând cu data de 23 martie, în contextul adoptării unui pachet de măsuri menit să atenueze impactul situaţiei generate de epidemia de coronavirus asupra populaţiei şi companiilor româneşti. Măsura a dus la scăderea indicelui ROBOR la 3 luni de la un maxim de 3,24%, atins pe 20 martie.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Loteria Română a decis urgentarea demersurilor de implementare a jocurilor loto online: "Vom implementa această nou... Ministerul Economiei anunţă că a lansat aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, pe platforma ...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri