Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut marţi la 2,55%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, s-a menţinut marţi la nivelul de luni, de 2,55%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri, indicele ROBOR la 3 luni a revenit la cel mai redus nivel atins din 7 mai 2018, de 2,55%, atins prima oară pe 31 martie. Pe 7 mai 2018, ROBOR la 3 luni a fost de 2,54%.

ROBOR la 6 luni a rămas la rândul său la nivelul atins luni, de 2,62%, când a revenit la cel mai scăzut nivel atins din 4 mai 2018, înregistrat prima oară pe 1 aprilie.

BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută la 2 la sută începând cu data de 23 martie, în contextul adoptării unui pachet de măsuri menit să atenueze impactul situaţiei generate de epidemia de coronavirus asupra populaţiei şi companiilor româneşti. Măsura a dus la scăderea indicelui ROBOR la 3 luni de la un maxim de 3,24%, atins pe 20 martie.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Telekom Romania susține continuitatea afacerii printr-un pachet de servicii oferit gratuit pentru trei luni... INS: Economia României a crescut în 2019 cu 4,1%, la 1.059,8 miliarde lei...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri