Antena Căutare

Indicii bursieri europeni sunt în scădere accentuată, aproape de minimile ultimilor opt ani

Indicii bursieri europeni sunt în scădere accentuată luni, aproape de minimele ultimilor opt ani, după ce mai multe ţări au extins măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului, Italia interzicând chiar şi deplasările interne, în condiţiile în care numărul de victime din această ţară a depăşit 5.400, transmite Reuters.

Indicele Euro Stoxx 50 este în coborâre cu 4,4%, după ce a încercat o revenire vineri, în timp ce factorii de decizie la nivel mondial au anunţat noi măsuri de stimulare pentru a amortiza impactul economic al pandemiei.

Răspândirea în continuare a COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, a forţat ţări întregi să se auto-izoleze şi a provocat blocarea activităţilor economice, ceea ce a declanşat cele mai mari vânzări de acţiuni de la criza financiară din 2008.

Indicele pan-european FTSE 600 este în declin cu 4%, FTSE 100 al bursei londoneze cu 4,54%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,9%, iar CAC40 al bursei din Paris cu 3,76%.

La Milano, indicele FTSE MIB scade cu 3%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid tot cu 3%.

„Aversiunea faţă de risc pare să continue, deoarece investitorii devin mai temători că aceasta ar putea fi cea mai gravă recesiune globală pe timp de pace”, a spus Edward Moya, un analist de piaţă senior al firmei de brokeraj OANDA.

Capitalizarea STOXX 600 s-a redus cu peste 30% - respectiv 4.000 de miliarde de dolari – faţă de valoarea maximă înregistrată luna trecută, în condiţiile în care epicentrul epidemiei s-a mutat din China în Italia.

În sectorul corporativ, traficul aerian este blocat aproape în totalitate, iar producătorul de avioane Airbus a anunţat luni noi măsuri de consolidare a poziţiei sale financiare, inclusiv semnarea unei facilităţi de credit pentru 15 miliarde de euro (16,1 miliarde de dolari).

Sursa : news.ro

Cum se scrie o scrisoare de intenție eficientă... Leul a stagnat luni, la 4,8443 unităţi pentru un euro, dar îşi continuă declinul faţă de dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x