Industria metalurgica, perspective sumbre

Industria metalurgica se pregateste pentru vremuri grele: de teama inrautatirii situatiei economice, consumatorii amana lansarea de noi comenzi, antrenand scaderea preturilor.ArcelorMittal, spre exemplu, va functiona in ultimele trei luni ale anului cu aproape 2/3 din otelarii, in speranta pastrarii cotei de piata si a competitivitatii „in conditii asemenatoare unei recesiuni", scrie Financial Times.

„Preturile la unele marci de otel au atins un nivel catastrofal in Europa, iar jucatorii de pe piata reusesc cu greu sa se mentina pe linia de plutire", spun reprezenantii grupului elvetian Duferco.

„Cumparatorii nu mai incheie contracte, asteptand ca preturile sa scada si mai mult". Firma britanica de consultanta Meps avertizeaza ca, la nivel mondial, preturile medii la otel vor cobori la 838 $/tona, cu 8% mai putin decat in luna mai.

Specialistii grupului indian JSW cred ca incertitudinea nu va dispare de pe aceasta piata nici in 2012.

Citeste si Financiarul

Foto:Epa/Intact Images

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri