Antena Căutare

Informația momentului pentru românii care vor credite! Ce schimbare se pregătește

O veste nu tocmai bună pentru românii care intenționează să își ia un credit bancar pentru nevoi personale sau cu scopul de a cumpăra o casă! Ce anunță Banca Națională a României?

O veste nu tocmai bună pentru românii care intenționează să își ia un credit bancar pentru nevoi personale sau cu scopul de a cumpăra o casă! Ce anunță Banca Națională a României?

Această măsură limitează accesul la credite pentru populaţie şi în acelaşi timp îi protejează de supraîndatorare!

Pentru prima dată de la aderarea României la Uniunea Europeană, Banca Naţională va limita drastic gradul de îndatorare a populaţiei.

Acest lucru înseamnă că procentul din venitul lunar, care poate reprezenta rata creditului, va fi scăzut. Măsura vine în contextul în care programul Prima Casă a fost luat în vizorul FMI.

Experţii avertizează că acest tip de creditare creează dezechilibre pe piaţa imobiliară şi fragilizează sistemul bancar, aşa că trebuie limitat.

În momentul de faţă sunt bănci care acceptă un grad de îndatorare şi de 70 la sută sau chiar mai mult. BNR vrea să pună frână creditării prin reducerea pragului la aproape jumătate.

Acum, cu salariul mediu pe ecomie, un român poate să ia un credit de 250.000 pe 30 de ani. La o scădere a gradului de îndatorare la 40 la sută, şi suma pe care o ia scade dramatic.

În cazul unui credit de nevoie personale, diferenţa este şi mai mare.

Viața deținuților ar putea deveni mai bună! Ce ajutor li se pregătește... Veste extraordinară pentru tinerii din Bucureşti: pot primi 30.000 de euro de la stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x