Antena Căutare

INS: Alimentele s-au scumpit cu 11% in luna mai

In luna mai, s-a inregistrat cea mai mare crestere a preturilor la alimente din ultimii trei ani. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, luna trecuta alimentele s-au scumpit cu 11 procente. O astfel de crestere nu a mai fost consemnata din perioada aprilie-iunie 2008.

Daca in urma cu trei ani, uleiul, fasolea si fructele aveau cele mai ridicate preturi, in primavara lui 2011 in capul listei s-au aflat cartofii, conservele si dulciurile.

La capitolul marfuri nealimentare, cele mai importante scumpiri din primele cinci luni ale acestui an au fost consemnate la carti, combustibili si energie electrica, in timp ce piesele auto, ceasurile si articolele sportive s-au ieftinit.

La categoria serviciilor, cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat in domeniul ingrijirilor medicale si in cel al transportului rutier interurban, in timp ce costurile in sectorul transportului aerian si in cel al telefoniei au scazut.

Sursa: Antena3

Taxele pe care Guvernul nu are curaj sa le introduca... Scad impozitele pe case si masini! Taxa de solidaritate revine la valorile anterioare, insa din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x