Antena Căutare

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a scăzut în aprilie faţă de martie, ca serie brută, cu 25,1%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 25,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,9%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În luna aprilie 2020, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 25,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,9%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut atât ca serie brută cu 8,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,7%", a informat INS.

În primele patru luni ale anului, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8%, respectiv cu 4,6%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 25,1% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-38%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-31,3%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-25,2%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-22,8%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-22,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (-19,9%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-14,9%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-11,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut cu 16,9%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 8,7% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-21,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-20%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-13,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-12%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-6,4%), comerţul cu ridicata nespecializat (-5%) şi din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-3,9%).

Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a crescut cu 31,6%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 8,7%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele comparativ cu perioada similară din 2019, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 8% datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+39,6%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+15%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10%), comerţului cu ridicata nespecializat (+9,7%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+6,1%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+1,1%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,2%).

Activităţile de intermediere încomerţul cu ridicata au scăzut cu 12,4%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-aprilie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 4,6%.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (aprilie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 şi a măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020; Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei şi societăţii noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Sursa : news.ro

Administraţia Trump pregăteşte un program de investiţii de 1.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură... Ministerul Justiţiei şi Oficiul pentru Registrul Comerţului demarează consultări pentru revizuirea legislaţiei în vedere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x