Căutare Live

INS: Cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a scăzut cu aproape 15% în primele cinci luni, faţă de anul trecut

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 14,9% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În luna mai 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă cu 26,9%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a scăzut cu 31%. În perioada 1 ianuarie-31 mai 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 mai 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 14,9%”, arată datele INS.

Cifra de afaceri din industrie, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut, pe total, cu 26,9% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+28,3%). Industria extractivă a scăzut cu 5%. Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+62,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+51,5%), industria bunurilor intermediare (+17,5%), industria energetică (+17%) şi industria bunurilor de uz curent (+8,8%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna mai 2020, faţă de luna mai 2019, a scăzut pe ansamblu cu 31%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-31,4%) şi în industria extractivă (-15,8%).

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria energetică (-51,3%), industria bunurilor de capital (-43,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-26,4%), industria bunurilor intermediare (-21,6%) şi industria bunurilor de uz curent (-15,7%).

În primele cinci luni din acest an, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 mai 2019, a scăzut pe ansamblu cu 14,9% ca urmare a scăderii industriei extractive (-16,7%) şi industriei prelucrătoare (-14,8%). Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-30,1%), industria bunurilor de capital (-22,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-11,1%), industria bunurilor intermediare (-10%) şi industria bunurilor de uz curent (-2,9%).

”Informaţiile din acest comunicat de presă (mai 2020) surprind impactul crizei Covid-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai 2020; Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.


Sursa : news.ro

INS: Producţia industrială a scăzut cu peste 17% în primele cinci luni ale acestui an, faţă de anul trecut, atât ca seri... Florin Cîţu: Cea mai mare sumă investită de guvernul României în primele şase luni -16,1 miliarde lei. Socialiştii de la...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri