Antena Căutare

INS: Managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii şi comerţul cu amănuntul

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii şi comerţul cu amănuntul, dar o ”relativă stabilitate” a activităţii în industria prelucratoare, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) în cadrul anchetei de conjunctură din luna august.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii şi comerţul cu amănuntul, dar o ”relativă stabilitate” a activităţii în industria prelucratoare, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) în cadrul anchetei de conjunctură din luna august.

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

În industria prelucrătoare , în cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%).

”Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural +33%), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%)”, se arată în comunicat.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

În activitatea de construcţii, se va înregistra pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +20%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +14%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

Totodată, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

Sursa : news.ro

Lovitură pentru români! Un nou impozit în țară! Pentru ce vor mai fi nevoiți angajații să scoată bani din buzunare... Casă de insolvenţă: Prejudecăţile asociate insolvenţei afectează salvarea afacerilor aflate în dificultate şi penalizeaz...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x