Antena Căutare

INS: Producţia industrială a crescut în mai cu 0,2%

”Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 5,5%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 0,3%”, se arată în comunicatul INS.

Producţia industrială a crescut în luna mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 0,2% ca serie brută, dar a scăzut cu 1,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna mai 2019, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,9% şi a scăzut cu 2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 0,2% şi a scăzut cu 1,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

”Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 5,5%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 0,3%”, se arată în comunicat.

Totodată, în perioada ianuarie-mai, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 0,4%.

Sursa : news.ro

BNR Curs valutar 11 iulie 2019. Euro crește, dolarul scade semnificativ... Companiile din industria prelucrătoare au primit în luna mai comenzi noi mai mari cu 5%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x