Antena Căutare

INS: Producţia industrială a scăzut în ianuarie ca serie brută cu 2,4% şi cu 3,1% ca serie ajustată, faţă de ianuarie 2019

Producţia industrială a crescut în luna ianuarie faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%, respectiv cu 2%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 2,4% ca serie brută şi cu 3,1 % ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

”În luna ianuarie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 5,8%, respectiv cu 0,5%”, potrivit INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2%, susţinută de industria prelucrătoare(+3,2%) şi industria extractivă (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,2%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,8%), industria extractivă (-2,1%) şi industria prelucrătoare (-1,3%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 3,1%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,6%), industria prelucrătoare (-2,1 %) şi industria extractivă (-2%).

Indicele producţiei industriale (IPI) este un indice de volum şi măsoară evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial dintr-o perioadă faţă de alta.

Sursa : news.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suspendă activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol până p... Bătaie de joc! Cu cât cresc tichetele de masă de la 1 aprilie? Anunțul ministrului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x