Antena Căutare

Instabilitatea politica va duce cursul din nou spre 4,4 lei/euro

Analistii afirma ca, dupa calmarea zgomotului politic, cotatiile vor reveni in intervalul 4,1-4,3 lei/euro. Un curs superior celui de ieri a fost publicat de BNR pe 2 iulie, cand euro a fost cotat la 4,3048 lei. Comparativ cu referinta oficiala de luni, de 4,2807 lei/euro, moneda nationala a pierdut 1,33 bani.


Moneda nationala se afla sub pre­siune, dupa ce partidele din Opozitie au depus motiunea de cenzura in Parla­ment, la inceputul acestei saptamani. Inca de la inchiderea sesiunii de luni, leul a intrat pe depreciere astfel ca, ieri, cursul de schimb anuntat de BNR a urcat la 4,2940 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele 15 saptamani.



Consolidarea fiscala se complica

Analistul ING, Vlad Muscalu, a explicat ieri ca o cadere a guvernului ar putea com­plica perspectiva procesului de con­solidare fiscala, iar tensiunea s-ar putea resimti pe pietele leului odata ce se va apropia ziua votului, programat pentru 27 octombrie. „Tensiunea s-ar putea concre­tiza in primul rand in accentuarea presiunilor de depreciere si, in cele din urma, in presiuni de majorare a ratelor de dobanda. Daca guvernul ramane, aceasta dinamica ar putea fi inversata, dar o cadere ar putea intensifica o ase­me­nea evolutie, deoarece incertitudinea s-ar putea instala. Aceasta ar putea ameninta totodata si pragul randamentelor admi­nis­tratorilor datoriei publice", apreciaza Vlad Muscalu. Ultima prognoza a ING Bank indica un nivel de 4,3 lei/euro pen­tru sfarsitul anului, care se va mentine pana la sfarsitul lunii martie 2011. La ince­putul semestrului II de anul viitor, economistii bancii se asteapta ca paritatea sa urce pana la 4,35 lei/euro.

citeste articolul complet pe Financiarul.com

Jeffrey Franks: "Trebuie evaluata o eventuala majorare a salariului minim"... Romanii care nu au cotizat la pensii ar putea sa plateasca retroactiv, pentru ultimii 5 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x