Antena Căutare

Intalnire la BNR pentru stabilirea parametrilor unui nou acord cu UE si FMI

Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, s-au intalnit la sediul Bancii Nationale pentru a pune la punct detaliile unui nou acord de finantare de tip preventiv cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

"In cursul intrevederii a fost analizat stadiul derularii acordurilor de finantare externa incheiate cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale. Au fost, de asemenea, stabiliti parametrii unui nou acord de finantare de tip preventiv cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. In acest context, a fost evidentiat faptul ca este esentiala continuarea consolidarii fiscale si a reformelor structurale", se arata intr-un comunicat al BNR.

Discutiile au mai vizat modalitatea de finantare a deficitului bugetar in 2011, o iesire a Romaniei pe pietele internationale prin emiterea unor eurobonduri, detalii tehnice legate de salarizarea pe baza de performante a unor categorii socio-profesionale si despre riscurile pe care BNR le vede in evolutia economiei Romaniei in acest an, in ipoteza stoparii procesului de reforme.

De asemenea, s-a discutat despre cum sa fie flexibilizata modalitatea de absorbtie a banilor europeni- element esential in finantarea unor proiecte de anvergura.

Sursa: Financiarul

Comertul cu amanuntul din Romania a inregistrat cea mai abrupta scadere din UE in octombrie... Salariile nesimtite revin in companiile de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x