Antena Căutare

InterAgro inchide doua combinate chimice. Majoritatea angajaţilor vor intra in somaj

InterAgro va inchide, la inceputul anului 2011, combinatele chimice Viromet si NitroPoros. Reprezentantii grupului sustin ca actiunea este determinata de politicile promovate de autoritati in domeniul gazelor naturale. Majoritatea angajatilor urmeaza sa intre in somaj.


Peste 90% dintre angajatii combinatului din Fagaras si 70% dintre cei ai Viromet vor intra in somaj definitiv.

Potrivit reprezentantilor grupului InterAgro, aceasta decizie a fost determinata de pierderile majore provocate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati.

InterAgro a precizat ca "responsabilii in domeniu" nu au fost de acord ca grupul sa renunte la statutul de consumator intreruptibil. "Grupul a solicitat renuntarea la acest statut dupa ce nu a mai fost prelungita Legea 332/2009, care asigura, intr-o oarecare masura, acoperirea pierderilor cauzate de intreruperile in furnizarea gazelor, dirijate catre populatie in situatii de urgenta", se mentioneaza in comunicat.

In plus, la 31 decembrie 2010 se incheie acordarea discount-ului comercial aplicabil tuturor furnizorilor de gaze naturale, potrivit InterAgro. "Grupul InterAgro a atras atentia asupra problemelor generate de noile politici in domeniul gazelor naturale, in timp ce autoritatile nu au avut nicio reactie sau raspuns. Legea 332/2009 a fost considerata una dintre putinele masuri anticriza luate de Guvern, cu efecte care s-au observat imediat, atât la nivelul economiei, cât si in ceea ce priveste pastrarea locurilor de munca".

"De asemenea, InterAgro constata lipsa oricarei strategii la nivelul economiei nationale cu referire la agricultura, domeniu prioritar in programul de guvernare, principalul beneficiar al ingrasamintelor chimice", se arata in comunicat.

Oprirea activitatii in cele doua combinate chimice, de la inceputul anului 2011, reprezinta primul pas din inchiderea, in final, a patru dintre cele sase fabrici din industria chimica ce lucreaza pentru grupul InterAgro", se mai precizeaza in comunicatul InterAgro.

Grupul InterAgro este controlat de omul de afaceri Ioan Niculae.

Preturile vor continua sa creasca in urmatoarele luni... Leul a inregistrat o usoara crestere in raport cu euro. Vezi cursul valutar de astazi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x