Antena Căutare

Interventia U.E. in bugetele nationale, sustinuta de presedintele B.C.E.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi sustine ideea promovata de Germania, ce propune acceptarea interventiei Uniunii Europene in proiectele de buget national ale statelor membre.

"Cateva guverne nu au realizat inca faptul ca si-au pierdut suveranitatea nationala cu mult timp in urma. Pentru ca sunt extrem de indatorate, acum devin dependente de vointa pietelor financiare", a spus Mario Draghi, presedintele Bancii Europene Centrale. "Sustin pe deplin ideea propusa de ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble", a mai declarat acesta intr-un interviu publicat de saptamanalul german Der Spiegel.

"Sunt sigur ca, daca vrem sa restabilim increderea in Zona Euro, tarile trebuie sa transfere o parte din suveranitatea lor la nivel european. Guvernele au luat deja masuri care ar fi parut de neconceput cu un an in urma. Este un progres, dar nu este suficient", a mai precizat Draghi.

Potrivit presedintelui BCE, normele UE privind guvernanta economica trebuie sa fie, de asemenea, respectate cu strictete, lucru ce nu s-a intamplat intotdeauna in trecut.

Liderii europeni se intalnesc la Bruxelles, pe 13 si 14 decembrie, pentru a elabora noi norme pentru UE, pe baza unui raport redactat de Mario Draghi si de alti trei oficiali europeni.




Oferte irezistibile la ultimul targ imobiliar... Leul s-a apreciat in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x