Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Interviul video: 5 sfaturi pentru obținerea jobului pe care l-ai dorit

Chiar dacă asistăm la o relaxare a restricțiilor impuse de noul coronavirus, multe interviuri de angajare se poartă în continuare prin apeluri video. Eficientă și mult mai sigură, metoda interviului online aduce în aceeași căsuță de chat angajatori și candidați pentru posturile libere, cu doar câteva click-uri simple.

5 sfaturi pentru obținerea jobului pe care l-ai dorit

pexels.com

Foarte multe locuri dHeading 2e muncă de acasă există în acest moment pe piață, așadar, dacă vrei să te angajezi, citește mai departe acest articol. Vei găsi mai jos o serie de trucuri prin care poți obține mult mai ușor poziția pentru care ai aplicat:

Angajare interviu video: Sfat #1

Cele mai populare programe pentru videoconferințe sunt ZOOM, Google Meet și Skype for Business. Angajatorul îți va trimite în prealabil link-ul de acces către videoconferință, precizând totodată în anunțul de angajare și tool-ul de comunicare video agreat. Îți recomandăm să te familiarizezi dinainte cu programul respectiv, verificand totodată camera web și microfonul. Această pregătire te poate scuti de neplăcerile cauzate de apariția unei probleme tehnice în timpul videoconferinței, în privința căreia nu poți găsi o soluție.

Angajare interviu video: Sfat #2

Găsește un loc din casă ferit de obiecte personale, precum pozele tale din vacanță, cărțile pe care le citești sau posterele artiștilor tăi preferați. Chiar dacă susții acest interviu din confortul propriei tale locuințe, angajatorul va putea fi distras de un “detaliu” ce apare în fundal. Mai mult decât atât, o poză sau titlul unei cărți îți pot fura din credibilitatea pe care vrei să o perceapă cei aflați de cealaltă parte a camerei web. Așadar, găsește un loc din casă ce asigură un fundal neutru, însă ce poate garanta și aspectul pe care îl vei citi puțin mai jos:

Angajare interviu video: Sfat #3

Lumina este cât se poate de importantă, atunci când tu susții un interviu în fața camerei web. Primul lucru de menționat aici: stabilirea orei interviului. Alege o oră în care te poți bucura din plin de lumina naturală venit de afară. În cazul în care interviul se susține la o oră târzie sau într-o zi înnorată, îți recomandăm să ai două surse de lumină în spațiul respectiv: o lumină generală, asigurată de corpul de iluminat principal (atenție la temperatura luminii emanate; preferabil cât mai rece posibil) și o lumină secundară, orientată către chipul tău. În acest mod, eviți neplăcerile cauzate de prezența unor umbre inestetice pe chip, ce pot sabota întreaga imagine pe care vrei să o afișezi.

Angajare interviu video: Sfat #4

Hainele pe care le porți trebuie să susțină ideea de “profesionalism”, nicidecum pe cea de “cămin primitor”. Chiar dacă dai acest interviu de pe canapeaua în care mai târziu te vei uita la serialul tău preferat, hainele pe care le poți trebuie să aibă legătură cu munca, nu cu distracția ta. Îți recomandăm să porți o cămașă albă, pe care să o calci foarte bine înainte. Sacoul în casă poate fi ceva prea deplasat, însă depinde până la urmă de specificul jobului pe care vrei să îl obții. În privința părului și a chipului, tu știi cel mai bine cum arăți într-una dintre cele mai bune zile ale tale. Nu lăsa pe ultima sută de metri aceste chestiuni, pentru că prima impresie contează mai mult decât ai putea crede.

Angajare interviu video: Sfat #5

Fii doar tu în camera respectivă, fără a împărți acel spațiu cu absolut niciun factor ce ar putea să îți distragă atenția: un televizor pornit, un copil care începe să plângă în timpul celei mai grele întrebări, saltul motanului pe raftul din spatele tău. Dacă împarți locuința cu mai multe persoane, roagă-le pe acestea să îți asigure spațiul și liniștea de care ai nevoie, atât timp cât este necesar. De aceea, nu uita să le spui acestora de interviul pe care urmează să îl susții, precum și de ora în care vei avea nevoie de încăperea respectivă. Nu îți recomandăm utilizarea unui spațiu tranzitat intens, precum bucătăria sau livingul. Balconul (multă atenție la fundal) sau biroul din dormitor (în cazul în care lumina de aici este foarte bună) reprezintă spații în care te poți retrage pentru a susține interviul tău video.

Consultă acum oferta cu locuri de munca pentru acasa a celor de la BestJobs!

Recomandari