Antena Căutare

Investitie majora a BMW in Transilvania?

Vizita in Romania a cancelarului federal Angela Merkel va reprezenta un impuls si pentru relatia economica dintre Romania si Germania. Dupa ce EU Observer a relatat ca Merkel va anunta, la Cluj, o investitie majora, in zona Transilvaniei, a companiei BMW, surse din industria auto au confirmat, pentru Jurnalul National, aceasta informatie.

Potrivit acestor surse, BMW va face o investitie intr-o fabrica de componente auto ce va fi situata, dupa toate probabilitatile, in parcul industrial Tetarom de langa Cluj.

De altfel, presa locala semnala, inca din luna iunie, ca grupul german Draexlmaier, producator si furnizor de componente pentru industria auto, inclusiv pentru BMW, este interesat de o investitie de 15 milioane de euro in zona.

"S-au anuntat potentiali investitori, dar nu s-au pronuntat nume, contractele nefiind inca incheiate. Unul dintre ei este producator de componente auto. Chiar saptamana trecuta conducerea Tetarom a avut intalniri cu reprezentantii lor", declara, pentru Ziua de Cluj, Valentin Peter, director adjunct al Tetarom.

Ziua de Cluj mentiona si ca Draexlmaier ar putea sa isi realizeze unitatea de 4.000-5.000 mp pe o parcela de un hectar, unde un alt client a renuntat la investitie. Compania are, in Romania, patru fabrici de componente auto, la Satu-Mare, Timisoara, Pitesti, si Hunedoara si peste 15.000 de angajati.

Tot articolul, in Jurnalul National

„Facilitati” marca „Boc“ pentru tineri, cu 70% bani de-acasa... Google foloseste datele online pentru a calcula inflatia in timp real...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x