Antena Căutare

Investitorii straini vor sa gaseasca in Romania un sistem politic si fiscal stabil

Un sistem politic si fiscal stabil si lupta continua impotriva coruptiei. Acestea sunt principalele cerinte ale investitorilor straini din Romania. Ambasadorii celor mai importanti investitori au discutat cu oficiali ai Executivului despre solutiile care vor fi luate in perioada urmatoare pentru ca tara noastra sa devina o destinatie cat mai atractiva. Intalnirea a avut loc cu ocazia implinirii a 149 de ani de la infiintarea Camerei de Comert a Romaniei.

“Acum aproape 150 de ani, in 1864, pe 29 ianuarie. Domnitorul Ioan Cuza, al Tarilor Romane, a semnat decretul domnesc prin care a promulgat legea camerelor de comert”, a spus presedintele Camerei de Comert, Mihail Vlasov, la inceputul ceremoniei.

Evenimentul a fost un bun prilej pentru a discuta despre atragerea unui numar cat mai mare de investitori in Romania. Oaspetii straini au avut multe cuvinte de lauda la adresa Romaniei, dar au amintit insa si ca mai sunt multe de facut.

“Romania este ceva absolut minunat. Aici ai multe de dezvoltat. Marea problema este imaginea. Este un cumul al vechilor povesti cu Ceausescu, Dracula”, a declarat Jean-Hubert lebet, ambasadorul Elvetiei la Bucuresti.

“Inclinatia pentru limbile straine, comunicare, modernizare high tech sunt argumente competitive. Romania este relativ ieftina pentru a produce. Uniunea Europeana spune: Romania, esti binevenita inapoi in familia europeana, dar te rog sa ai o politica anticoruptie bine pusa la punct”, a precizat ambasadorul olandei, Matthijs Van Bonzel.

Investitiile straine in Romania au scazut la 1,1 miliarde de euro, in primele noua luni ale anului trecut, de la un record de 9,5 miliarde de euro, in 2008.

Impozitele pentru case, terenuri si masini cresc cu 16% in Capitala... "In publicitate este ca in fotbal. Toti cred ca pot sa faca reclame si ca au idei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x