Antena Căutare

Isarescu: Incasarile bugetare sunt reduse din cauza sistemelor fiscale “ciuruite” de exceptii

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca sistemele fiscale din Romania sunt "ciuruite" de o lunga lista de exceptii, care scad eficienta incasarilor bugetare, iar acestea sunt extrem de reduse pentru cata bogatie se crede ca exista in tara. El a explicat ca nefiscalizarea terenurilor sau fiscalizarea intr-o masura foarte redusa a fost unul dintre motivele care au condus la boomul imobiliar.

"In 2000 am propus sa se impoziteze pamantul. Mi s-a spus ca nu se poate, este an electoral. Nefiscalizarea pamantului a fost una din sursele boomului imobiliar. De-aia ne uitam jenat la pamanturile de pe marginea soselelor din Romania, care nu arata deloc bine, sunt campuri nelucrate, care asteapta castiguri speculative", a spus Isarescu, care a mentionat ca proprietatile au fost si au ramas defectuos impozitate.

Seful bancii centrale a afirmat ca Romania are in prezent o economie nefiscalizata de aproximativ 20%-25% din PIB.

"Ea este introdusa in PIB-ul Romaniei. De aceea, cand raportam venituri de 30% din PIB, cifra nu este de 30%, cifra corecta, daca dam la o parte zona nefiscalizata rurala, ar trebui sa fie 40%. Dar aceasta zona nefiscalizata beneficiaza de serviciile statului", a explicat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa: Financiarul

Proiect: Guvernul dubleaza si, chiar, tripleaza impozite pe cladiri... Piata de advertising pe mobil: Google da dureri de cap Apple...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x