Antena Căutare

Italia s-a imprumutat cu 7,5 miliarde euro pe trei ani, la o dobanda-record de 8%

Italia a platit o dobanda record de aproape 8% la licitatia de marti de titluri de stat, guvernul atragand de pe piata 7,5 miliarde euro, aproape de marginea superioara a intervalului tintit, transmite Reuters.

Randamentul obligatiunilor pe trei ani vandute marti de Italia a crescut la 7,89%, de la 4,93% la cea mai recenta licitatie similara, din luna octombrie.


Guvernul de la Roma a reusit astfel sa atraga 7,5 miliarde euro, aproape de plafonul marjei tintite, de 5-8 miliarde euro.

Imprumutul vine la numai o zi dupa ce, luni, FMI a declarat ca nu poarta discutii cu autoritatile italiene pentru un eventual imprumut, "turnand apa rece" pe speculatiile ca institutia de la Washington ar pregati un pachet de 600 miliarde euro pentru guvernul de la Roma.

Datoria de stat a Italiei este de circa 1.900 miliarde euro.

Cel mai mare imprumut FMI in derulare, conditionat printr-un acord stand-by, este cel acordat Greciei, de 30 miliarde euro.

sursa: Antena3

foto: EPA/ Intact Images

Puterea isi face buget electoral: Cheltuieli-record, pe bunuri si servicii!... Metrorex cumpara 16 trenuri noi. Vezi cum arata garniturile de metrou CAF!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x