Antena Căutare

Anunț SENZAȚIONAL pentru toți românii. Salariile VOR EXPLODA și pot ajunge la un nivel pe care nimeni nu-l aștepta!

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat luni pentru introducerea unui „salariu social minim” mai întâi în zona euro, apoi în toate ţările Uniunii Europene, relatează AFP.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat luni pentru introducerea unui „salariu social minim” mai întâi în zona euro, apoi în toate ţările Uniunii Europene, relatează AFP. „Cred că trebuie peste tot în Europa, în toate ţările membre, începând cu zona euro, un salariu social minim. Orice muncă merită un salariu”, a declarat preşedintele executivului european, în cursul unei conferinţe organizate la Bruxelles cu privire la drepturile sociale.

„Orice muncă ar , trebuie un salariu minim în ecare ţară din UE (…) Acelaşi lucru şi pentru venitul minim de inserţie sau venitul minim garantat”, a adăugat el. „Există în Europa un prag al demnităţii care trebuie respectat. Acest venit minim nu trebuie să e acelaşi în toate ţările noastre. Ar aberant să revendici aşa ceva”, a recunoscut el. Cu toate acestea, „să avem în toate legislaţiile naţionale un salariu social minim şi un venit minim garantat îmi pare a complementul dimensiunii sociale a Europei”, a subliniat Jean-Claude Juncker.

În opinia fostului premier luxemburghez, care a fost şi ministru de nanţe şi al muncii în Marele Ducat, acest salariu minim nu ar trebui să meargă „în contrasens cu toate consideraţiile care gravitează în jurul competitivităţii”, o modalitate de a răspund temerilor întreprinderilor mici şi mijlocii. Salariul minim, care există de multă vreme în Franţa, a fost generalizat în Germania abia la 1 ianuarie 2015. Prima economie a zonei euro dispunea până atunci de salarii minime, negociate în acordurile pe ramură, care nu acopereau neapărat toate meseriile.

Cum poți crește performanța afacerii tale?... BNR Curs valutar 26 septembrie. Cât crește euro iar, cât costă dolarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x