Antena Căutare

Jeffrey Franks: Economia Romaniei va creste cu 3,6% in 2011

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania, anticipeaza ca economia romaneasca va inregistra un avans de 3,6% in 2011, dupa ce in acest an se va consemna o crestere zero sau chiar usor negativa. El a reiterat ca datele pentru primele luni din acest an s-au plasat sub asteptarile FMI, atat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cat si din evolutia slaba a partenerilor comerciali ai Romaniei.

Totodata, Franks a anuntat ca Executivul s-a angajat sa faca o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finantelor publice locale si aprobarea legii salarizarii unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar pana la 4,4% din PIB in 2011.

"Legea finantelor publice locale ar trebui modificata pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a imbunatati performanta la nivel local si pentru a asigura o distribuire fiscala echitabila la toate nivelurile guvernamentale", a spus Franks.

Seful misiunii FMI a mai subliniat ca este important ca legea salarizarii unice sa fie aprobata tot pana in septembrie 2010.

La randul sau, Fabienne Ilkowitz, reprezentantul Comisiei Europene in delegatia FMI, a recunoscut ca Romania a facut progrese in ceea ce priveste reformele, respectiv aprobarea de catre Parlament a legii responsabilitatii fiscale, si se asteapta ca legea salarizarii unice si cea a pensiilor sa fie aprobate in curand.

"Aceste masuri ar trebui sa duca la coborarea tintei de deficit bugetar pana la 4,4% din PIB anul viitor", a explicat Franks.

Printre masurile pe care oficialul FMI le considera importante si care trebuie implementate se numara intensificarea eforturilor de reducere a evaziunii fiscale, diminuarea costurilor pentru intreprinderile publice de stat si noi actiuni pentru reducerea ineficientei si risipei in sistemele de educatie si sanatate.

Sursa: www.financiarul.com

Bancile au relaxat dobanzile la credite, nu si conditiile... Pe ce am irosit banii de la FMI si banci? 23 mld. € s-au dus in „cheltuieli publice“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x