Antena Căutare

Jeffrey Franks nu va mai fi negociatorul FMI cu Romania

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar International in Romania va avea un nou conducator. Jeffrey Franks, americanul care se ocupa de peste trei ani de negocierile FMI cu tara noastra, se afla la finalul mandatului, relateaza Mediafax.

Franks a depasit deja durata uzuala a unui mandat de negociator-sef, ocupandu-se inca din 2009 de gestionarea programului economic desenat de FMI pentru Romania.


In locul sau va veni un expert olandez, cel mai probabil Erik de Vrijer. Viitorul negociator-sef urmeaza sa le fie prezentat autoritatilor romane in cadrul vizitei pe care Franks urmeaza sa o faca la Bucuresti incepand de pe 24 aprilie.

Este de notorietate relatia incordata dintre Romania si Olanda determinata de decizia guvernului de la Haga de a bloca intrarea Bucurestiului in spatiul Schengen, insa ramane de vazut daca raceala diplomatica actuala se va rasfrange si asupra viitoarelor negocieri cu FMI conduse de olandez.

foto: Intact Images

FMI publica lista statelor care nu au permis efectuarea misiunilor de evaluare... Vanzarea companiei Cupru Min a esuat. Roman Copper a refuzat sa depuna o garantie pentru investitiile de mediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x