Antena Căutare

Jeffrey Franks: Reformele din Romania au incetinit din cauza presiunilor politice

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca reformele in Romania au incetinit in ultimele trei luni, in special in procesul de restructurare si privatizare a companiilor de stat. Oficialii FMI sunt ingrijorati ca ar putea avea legatura cu anumite presiuni politice.

Membrii board-ului incurajeaza autoritatile sa continue ferm reformele structurale pentru ca exista ingrijorari legate de posibile presiuni politice care sa ingreuneze acest proces


Intrebat de reporterul Mediafax daca aceste presiuni au legatura cu alegerile de anul viitor, Franks a afirmat: "Tu ar trebui sa stii mai bine decat mine despre ce este vorba. In mod cert, viitoarele alegeri din 2012 sunt...directorii (boardului FMI - n.r.) vor ca Guvernul sa mentina o abordare ferma atat asupra politicii fiscale, cat si asupra reformelor structurale, chiar si in contextul alegerilor".

Franks a precizat ca motivele pentru care anumite reforme au fost intarziate vor fi discutate cu autoritatile romane la urmatoarea misiune de evaluare, care se va desfasura in luna octombrie.

"Noi am fost flexibili atunci cand a fost vorba despre detalii. Daca vor (autoritatile - n.r) sa ia o companie de pe masa (...), nu-i nicio problema, dar numai daca vedem o imbunatatire in alta parte. Putem sa fim flexibili cu detaliile, dar avem nevoie de o reforma generala agresiva in acest sector", a spus reprezentantul FMI.

Joi, Consiliul Director al FMI a aprobat a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv. FMI a pus astfel la dispozitia inca o transa, a treia, in valoare de 480 de milioane de euro.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages


O noua transa de 480 milioane de euro pentru Romania, aprobata de FMI... FMI, despre Romania: Tinta de deficit de 3% pentru 2012, dificil de atins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x