Antena Căutare

Jeffrey Franks: "Romania are suficiente resurse pentru a depasi, in cateva luni, problemele financiare"

Romania trebuie sa continuie reforma sistemului financiar, chiar daca, pe termen scurt, tara va avea de suferit. Este indemnul facut de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, intr-un interviu acordat postului american CNBC. Oficialul FMI a reamintit cu aceasta ocazie faptul ca Romania intentioneaza sa negocieze un nou acord "de precautie" cu Fondul.


"Toate aceste masuri pregatesc o situatie mai sustenabila in viitor. Asa ca nu amanam aceste probleme, ci implementam reforme reale pentru a ne asigura ca aceste tari devin mai puternice", sustine Jeffrey Franks.

Seful FMI in Romania subliniaza, insa, ca reforma pensiilor si salariilor trebuie continuata, pentru ca Romania sa-si reia cresterea economica si sa iasa din criza.

''Este o decizie foarte curajoasa, dar destul de dureroasa pe termen scurt. Dar cred ca guvernul s-a gandit: Hai sa suportam durerea acum si sa consolidam cresterea in 2011'', mai spune Franks.



O misiune a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat in Romania, in perioada 20 octombrie-1 noiembrie, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri. Romania are un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro. Pana acum, Romania a primit transe in valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond si de 3,65 miliarde euro de CE.

Senatul a aprobat cota unica de impozitare de 10%... Guvernul reabiliteaza 10.000 km de drumuri pe banii constructorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x