Antena Căutare

Jeffrey Franks: Romania nu mai este "elevul mediocru"

Un nou acord cu Fondul Monetar International va include conditii pentru noi reforme structurale privind forta de munca, infrastructura si investitiile, a declarat seful misiunii Fondului in Romania. Jeffrey Franks a precizat ca Romania nu mai este considerata "un elev mediocru".


"Este clar ca statul nu a fost complet restructurat. Exista sectoare ale econmiei pe care Romania trebuie inca sa le reformeze pentru a atinge nivelul de flexibilitate si productivitate de care are nevoie"
, a spus Franks, intr-un interviu acordat Bloomberg, citat de Mediafax.

Board-ul FMI se va intalni la inceputul lunii ianuarie pentru a evalua progresele Romaniei.

"O intarziere de o saptamana sau doua nu ar avea un impact semnificativ asupra noului aranjament. Intentionam, in continuare, sa ne intoarcem pentru a negocia un acord in prelungirea celui existent, in ideea ca noua intelegere ar putea intra in vigoare din aprilie", a spus el.

Romania si-a schimbat imaginea de "elev mediocru" dupa ce Guvernul a supravietuit voturilor de neincredere si protestelor pentru a respecta cererile FMI privind reducerea cheltuielilor si a numarului de angajati, aspus Franks.

Acordul in vigoare cu FMI, in valoare de 13 miliarde de euro, parte a unui pachet de finantare de 20 de miliarde de euro de la UE si alti creditori internationali, se incheie in luna aprilie si ar putea fi urmat de un acord preventiv. Actualul acord ar fi al doilea pe care Romania reuseste sa-l finalizeze si al optulea cu Fondul de la caderea comunismului in 1989.

"Romania avea o reputatie de a fi un elev destul de mediocru in privinta finalizarii reformelor, iar acest program a schimbat aceasta imagine. Este vazuta acum ca o tara care a facut eforturi enorme in pofida unei situatii dificile pentru a incheia reforme dificile, dar necesare", a adaugat Franks.

Economia Romaniei va inregistra o contractie de 1,9% in acest an, potrivit prognozelor, in timp ce restul Europei iese din criza, alimentand astfel criticile potrivit carora respectarea cererilor stricte ale FMI si UE mentine tara in recesiune, mai noteaza Bloomberg.

sursa: Jurnalul.ro

Jeffrey Franks: Un nou acord cu FMI va include noi reforme pe piata muncii si a investitiilor... Eurostat: Romania, in top 3 la somaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x