Antena Căutare

Jeffrey Franks: "Tintele de deficit bugetar pentru 2011 si 2012 sunt realizabile"

Tintele de deficit bugetar, de 4,4% din PIB in 2011 si 3% in 2012, sunt realizabile, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, seful Misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks.

"Nu am adus modificari semnificative proiectiilor noastre. Vedem semne ca economia isi revine, ca se reia cresterea. Ar trebui sa ajunga la 1,5% in 2011, sustinuta de o cerere interna din ce in ce mai mare si de exporturi puternice continue. Se anticipeaza ca in 2012 economia va capata avant si cresterea va ajunge la 4-4,5%"


Oficialul FMI a mentionat ca inflatia a urmat in general traiectoria proiectata, dar presiunile preturilor alimentelor si combustibililor au impins indicele preturilor de consum peste nivelul anticipat.

"Credem ca inflatia a atins nivelul maxim si va reveni in intervalul tintit de BNR in a doua parte a anului 2011", a afirmat Jeffrey Franks.

In domeniul fiscal, rezultatele au fost incurajatoare si FMI apreciaza eforturile guvernului de a pune ordine in acest sector, care "isi arata roadele".

"Tinta de deficit pentru intregul an 2010 a fost atinsa cu o marja substantiala. Am fost impresionati de hotararea aratata de autoritati in efectuarea ajustarilor necesare, in conditii economice si sociale foarte dificile. Credem ca Romania s-a inscris pe o traiectorie ferma de reducere a deficitului bugetar", a mai spus oficialul FMI.

sursa:Jurnalul

Romania a atras doar 2% din fonduri europene... Furnizorii: Gaze mai scumpe atat pentru consumatorii casnici cat si pentru cei industriali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x