Antena Căutare

Jeffrey Franks: Vom discuta schimbarile propuse la Codul Muncii cu sindicatele

Reprezentantii delegatiei Fondului Monetar International vor discuta cu sindicatele si patronatele schimbarile propuse la Codul Muncii si alte aspecte privind piata muncii, a declarat, astazi, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks.

'Vom discuta schimbarile propuse la Codul Muncii si alte aspecte privind piata muncii', a spus oficialul FMI la sosirea la intalnirea cu cei doi parteneri sociali de la sediul Consiliului Economic si Social.

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, a afirmat, cu acelasi prilej, ca va sustine in fata FMI si a membrilor CES versiunea guvernului privind Codul Muncii, dar ca unele propuneri ale patronatelor, cum ar fi perioada de proba pentru absolventii cu studii superioare, i se par interesante.

La Bucuresti se afla misiunea Fondului Moentar International condusa de Jeffrey Franks, care va evalua performantele Romaniei in vederea eliberarii ultimei transe din imprumutul de la FMI si negocierii unui nou acord intre FMI si Romania, care va fi de tip precautionary stand-by si va fi valabil, cel mai probabil, pe o perioada de doi ani.

Romania a incasat de la FMI suma de 12,44 miliarde de euro, din cadrul unui imprumut total de 13,15 miliarde de euro, la care se adauga cele 3,5 miliarde de euro primite de la CE, dintr-un imprumut de 5 miliarde de euro, precum si 300 de milioane de euro, dintr-un imprumut total de un miliard de euro de la Banca Mondiala, alte 300 de milioane urmand a fi eliberati in scurt timp, dupa aprobarea data de Board-ul BM, in data de 20 ianuarie 2011.

Cea mai recenta transa din imprumutul de la FMI, in valoare de 904,8 milioane de euro, a fost acordata Romaniei pe data de 7 ianuarie 2011.

Pachetul total de sprijin pentru Romania, convenit pe 4 mai 2009 cu marii finantatori mondiali, se ridica, la 20 de miliarde de euro.

Sursa: Jurnalul National

Listarea la Bursa a Fondului Proprietatea scoate la iveala noi milionari... Romanii folosesc tot mai putin cardul la cumparaturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x