Antena Căutare

Jim Yong Kim, noul presedinte al Bancii Mondiale

Americanul Jim Yong Kim a fost numit in functia de presedinte al Bancii Mondiale. Statele membre l-au desemnat, fara surpriza, pe acest medic si antropolog, in varsta de 52 de ani, presedinte al Universitatii Dartmouth din New Hampshire, in nord-estul Statelor Unite, in cursul unei reuniuni a Consiliului de Administratie (CA), conform AFP.

Pentru prima data, candidatul Statelor Unite a avut un concurent, si anume ministrul nigerian al Finantelor Ngozi Okonjo-Iweala. Insa Kim parea favorit, avand in vedere sustinerile obtinute in ultimele saptamani, care i-au asigurat un avans confortabil.

Banca Mondiala nu a precizat cu adevarat cum a fost facuta aceasta alegere.

"Membrii CA l-au ales pe Jim Yong Kim ca presedinte, pentru un mandat de cinci ani, incepand de la 1 iulie", a anuntat institutia intr-un comunicat. "Candidatii finali au primit sustinere din partea tarilor membre, lucru care constituie un indiciu cu privire la calibrul lor", se mai arata in comunicat.

Textul nu face nicio referire la "consensul" dintre tarile membre. De asemenea, nu era posibil sa se stie cum s-au pronuntat statele membre care nu si-au facut, inca, publice preferintele, si anume tari ca China, Brazilia sau tarile europene.

foto: EPA/ Intact Images

Sumele trimise in tara de "capsunari" au crescut in luna martie... 350 de mii de hectare de culturi agricole au fost distruse de ger...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x