Antena Căutare

La ce valoare va ajunge euro până la 31 martie şi care a fost motivul deprecierii acestuia

Ciprian Dascălu, economist şef la Banca Comercială Română, a făcut vineri o estimare legată de cursul de schimb euro - leu la finalul lunii martie, explicând şi care este motivul deprecierii accentuate a monedei europene.

La ce valoare va ajunge euro până la 31 martie şi care a fost motivul deprecierii acestuia
La ce valoare va ajunge euro până la 31 martie şi care a fost motivul deprecierii

Acesta a declarat pentru Agerpres că deficitele gemene şi evenimentele politice au stârnit probabil îngrijorări în rândul investitorilor.

Deficitele gemene sunt deficitul bugetar - adică cheltuieli mai mari decât veniturile - şi deficitul comercial - adică importuri mai mari ca valoare decât exporturile -.

"Deficitele gemene şi evenimentele politice au stârnit probabil îngrijorări în rândul investitorilor. Monedele regionale au o uşoară tendinţă de depreciere.

Deprecierea leului este în linie cu prognozele noastre şi cu aşteptările pieţei. Pentru finalul primului trimestru, ne aşteptăm la un curs EUR/RON de 4,79 faţă de 4,81 mediana din sondajul Bloomberg. Pentru finalul anului vedem un curs EUR/RON de 4.87 faţă de mediana Bloomberg de 4,88", a declarat Ciprian Dascălu.

Leul s-a depreciat, vineri, cu 1,92 bani (+0,40%) faţă de euro, moneda europeană atingând un nou maxim istoric, iar cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,8026 lei/euro. BNR a cotat joi euro la 4,7834 de lei. Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,7924 şi 4,8049 de lei pentru un euro.

Telekom România anunţă o creştere a bugetului pentru investiţii în acest an şi că angajează 200 de persoane, după ce în ... Samsung a închis o fabrică din cauza coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x