Antena Căutare

La un leu investit primesc altul înapoi! Românii din diaspora beneficiază de bani de la stat dacă își deschid o afacere în țară!

Ministerul Economiei pregăteşte un fond de investiţii pentru românii din diaspora care vor să îşi îi deschidă o afacere în România. La fiecare leu investit, cei care lucrează în străinătate primesc un leu de la statul român.

Ministerul Economiei pregăteşte un fond de investiţii pentru românii din diaspora care vor să îşi îi deschidă o afacere în România. La fiecare leu investit, cei care lucrează în străinătate primesc un leu de la statul român.

Astfel, sumele ar putea ajunge până la 50.000 de lei şi ar fi nerambursabili. Granturile se vor alocă doar pentru cei care au firme şi vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, informează surse guvernamentale, citate de PRO TV.

"Există câteva modele de succes de exemplu 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care românii din diaspora vor să le facă”, a declarat, vicepremierul Costin Borc.

Un leu


Pe de altă parte, cei aproape 50.000 de studenţi români aflaţi la studii în străinătate se pot înscrie din această vară, să facă practică în consulatele şi ambasadele României din lume.

"Va fi probabil iniţial o perioada de 3 luni în timpul verii, dar eu o văd că şi un lucru constant. Pentru că sunt studenţi în anii mai mari care au doar câteva ore pe săptămâna şi care pot să-şi permită să lucreze. Avantaj pentru ambele părţi. Noi beneficiam de nişte oameni care vin cu dinamism şi idei mult mai bune, iar dumnealor îşi pot completă cerinţele pe care le au pentru a-şi găsi un job mai departe”, spune Costin Borc.

Bani

Cea mai bună VESTE! Guvernul îți dă bani de motorină! Ce trebuie să faci


Anunţurile vor fi postate pe site-ul dedicat programelor de practică: intership.gov.ro. Dacă modelul aplicat deja în ţară va fi extins şi pentru ambasade, atunci studenţii vor primi şi bani pentru lunile lucrate. În plus, o parte dintre aceşti tineri ar putea fi tentaţi să lucreze în administraţie, unde guvernul caută oameni tineri şi cu idei.

Sursa

Cele 3 versiuni de Samsung Galaxy S7 pe care trebuie să le vezi... Avansul pentru împrumuturile imobiliare a fost majorat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x