Antena Căutare

Larry Kudlow: Coronavirusul din China va întârzia creşterea exporturilor americane în China

Principalul consilier economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat marţi că epidemia provocată de coronavirusul din China va întârzia creşterea exporturilor americane în China aşteptate în urma semnării fazei întâi a acordului comercial, care va intra în vigoare în această lună, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat la Fox Business Network, Larry Kudlow a afirmat că virusul, din cauza căruia au fost închise numeroase fabrici şi oraşe chineze, iar o mare parte din călătoriile către şi în afara Chinei au fost suspendate, nu va avea un efect catastrofal asupra lanţurilor de aprovizionare le companiilor.

Este pentru prima oară când un oficial al administraţiei Trump afirmă că virusul care se răspândeşte rapid va afecta capacitatea Chinei de a mări achiziţiile de bunuri şi servicii americane cu 200 de miliarde de dolari în următorii doi ani, cel puţin pe termen scurt.

”Este adevărat că acordul comercial, faza întâi a acordului comercial, boomul exporturilor adus de acest acord comercial vor dura mai mult din cauza virusului chinez. Acest lucru este adevărat”, a spus Kudlow.

Acordul prevede majorarea achiziţiilor chineze cu 76 de miliarde de dolari în primul an şi cu 123 de miliarde de dolari în al doilea an, peste nivelul din 2017 al importurilor din Statele Unite.

Textul acordului are o clauză referitoare la dezastre care ar putea fi invocată, dar nu se specifică cum pot fi rezolvate întârzierile. Cauza afirmă că în eventualitatea unor dezastre cele două părţi trebuie să se consulte una cu alta.

Numărul deceselor şi al cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească, numărul total al îmbolnăvirilor depăşind 20.000. Statele Unite i-au evacuat pe unii dintre cetăţenii lor din China, au emis avertismente referitoare la călătorii, au impus carantine şi au aplicat o interdicţie parţială de călătorie. Beijingul a crriticat măsurile pentru că ar răspândi teamă în mod nejustificat.

Kudlow a minimalizat posibilitatea unui impact mai larg al epidemiei asupra economiei SUA şi asupra lanţurilor de aprovizionare ale companiilor, afirmând: ”Nu este o catastrofă. Nu este un dezastru. Am mai trecut prin asta în trecut şi cre că impactul va fi minim”, a declarat mai târziu Kudrow, în interviul acordat Fox Business.

Sursa : news.ro

Epidemia provocată de coronavirusul din China exercită presiuni de apreciere a francului elveţian, potrivit băncii centr... Afacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în decembrie 2019, cu o creştere de 9,3%. Anul trecut, afacerile au ava...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x