Antena Căutare

Lectii de economie cu Elena Udrea: "Ce inseamna anuntul Standard Poor’s privind rating-urile Frantei si Germaniei"

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale a comentat in ultima postare pe blog anuntul agentie de rating Standard & Poor’s, conform careia Germania si Franta ar putea sa-si piarda in perioada urmatoare rating-ul AAA.

"Franta si Germania pot insa sa previna acest downgrade. Ceea ce, pe scurt, inseamna ca atat politicienii de la Berlin, cat si cei de la Paris trebuie sa vina cat mai curand cu masuri economice concrete ca sa previna colapsul Zonei Euro. De notat ca Standard & Poor's sunt cei care au retrogradat deja Statele Unite, pentru prima data in istoria sa. Deci, nu poate fi vorba de punerea in practica a vreunei teorii conspirationiste - problema economiei europene si mondiale este reala si trebuie tratata de o maniera curajoasa de catre decidentii politici"


Udrea a cerut tandemului Merkel-Sarkozy, „masuri deopotriva politice si economice". Aceste masuri, conform ministrului „ar putea schimba cu totul fata Uniunii Europene":

"Politice, in perspectiva cerintelor Angelei Merkel de a se merge catre formula Statelor Unite ale Europei, cea in care se va reduce o parte din suveranitatea statelor UE. Economice, in situatia in care se va impune cel mai probabil o limitare prin constitutie a deficitelor bugetare la maximum 3% din PIB. Lucru care se regaseste, de asemenea, in propunerea Presedintelui de a se limita prin Constitutie deficitul bugetar"
.

Elena Udrea nu a ratat ocazia sa critice mass media romaneasca si clasa politica pentru „lejeritatea cu care subiectul crizei datoriilor suverane este tratat".

„Ceea ce se intampla acum in Franta si Germania va afecta, fie pozitiv, fie negativ, si evolutia economiei si societatii romanesti in urmatorii ani. Chiar daca nu suntem membri ai Zonei Euro, efectele unui diluviu cauzat de criza datoriilor suverane ar putea fi foarte puternice. Si asta oricat de bine pregatiti am fi", a mai spus Udrea.

Vesnicul apel la prudenta

Ministrul MDRT face din nou apel la prudenta, in deplin acord cu presedintele Basescu.

„Apelul la prudenta este semnalul public cel mai corect pe care Presedintele si Guvernul il pot transmite in acest moment. In contextul in care, cel mai probabil, costurile cu finantarea datoriilor publice ale tarilor UE vor creste, inclusiv al Romaniei, un deficit bugetar mare este cel mai gresit lucru care poate fi facut in acest moment. Decizia Guvernului Boc de a merge pe un deficit de 1,9% plaseaza Romania in categoria tarilor capabile sa iasa din al doilea val al crizei intarite si pregatite pentru o crestere economica sustenabila in anii viitori. Faptul ca nu mai suntem pusi in postura de a ne imprumuta pentru a plati pensii si salarii arata, totusi, foarte clar progresele economiei nationale", a insistat Udrea.

Vicepresedintele PD-L a criticat in continuare USL-ul pentru lipsa solutiilor economice. Udrea nu este deloc de acord cu reducerea contributiilor sociale sau a TVA-ului si considera ca aceste solutii reprezinta falimentul tarii.

Foto: Intact Images

Bugetul Ministerului de Afaceri Europene, aprobat de comisiile de buget-finante. Orban, multumit de suma... Boagiu promite 640 kilometri de autostrada in urmatorii doi ani. Doar 90 km vor fi gata in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x