Antena Căutare

Liderii UE au hotarat sa impuna taxe asupra bancilor

Liderii din Uniunea Europeana (UE) au cazut de acord privind introducerea de taxe asupra bancilor si au convenit sa-si coordoneze mai bine politicile economice, spun surse diplomatice apropiate discutiilor, citate de AFP

Sefi de state si de premierii din cele 27 de tari cred ca "imbunatatirea coordonarii politicilor economice este o prioritate fundamentala", spune o sursa diplomatica.

Reprezentantii tarilor europene militeaza pentru necesitatea unei discipline fiscale mai dure, incercand sa revigoreze sistemul financiar.

In declaratia finala a Consiliului European, cei 27 de sefi de stat si de guvern scriu ca "statele membre trebuie sa introduca un sistem de taxare a institutiilor financiare care sa garanteze o partajare corecta a greutatilor induse de criza financiara".


Planul a fost contestat initial de tari precum Irlanda si Grecia, care se temeau ca noi taxe sa nu apese si mai tare asupra sistemului financiar intern, afectat serios de criza.

In declaratia comuna, liderii UE au cerut ca fiecare stat-membru al UE sa puna in practica sisteme similare de taxe asupra sistemului bancar.

Mai mult, tarile europene vor miza si pe ideea introducerii unei taxe mondiale legate de tranzactiile financiare la summitul G20, care se va desfasura saptamana viitoare in Canada.

Romania si Ungaria ar putea intra in incapacitate de plata... Guvernul va semna cu Eurocopter acordul cadru pentru parcul aerospatial de la Ghimbav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x