Antena Căutare

Lipsa de fonduri: Programul "Rabla" in pericol, "Casa Verde" deja blocata

Ministrul Mediului, Korodi Attila a declarat ca programele "Rabla" si "Casa Verde" ar putea fi blocate in 2012, din lipsa de fonduri a Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

"Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea suntem in imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiti ca programul care a inceputul anul acesta sa se termine la cota alocata pana acum, pentru ca nu mai avem resurse financiare sa suplimentam", a declarat Korodi Attila.

Potrivit ministrului, dificultatile financiare de la fondul de mediu au aparut dupa ce, printr-o decizie guvernamentala, surplusul de bani din anii trecuti a fost blocat.

"Este o decizie a Guvernului, nu apartine ministerului sau ministrului Mediului. Sunt ratiuni bugetare, lucruri care tin de incadrarea intr-o anumita limita a cheltuielilor pentru acest an (...) Speram ca, la un moment dat, probabil la jumatatea acestui an, cu ocazia unei rectificari bugetare, sa prim fonduri suplimentare. Nu de la buget, ci sa ni se permita sa cheltuim din acesti bani aflati in conturile AFM ", a explicat Korodi.

Rabla 2012 a inceput in martie, fondurile destinate acestuia putand acoperi casarea a 30.000 de masini vechi. In mai putin de o luna insa, conform statisticilor Ministerului Mediului, au fost scoase din uz aproape 12.000 de masini, mai exact 11.927.

Iar programul Casa Verde 2012 este deja blocat. "Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde, anul acesta, ne concentram eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor si plata sumelor in urma investitiilor facute anul trecut in acest program", a declarat Korodi.

Foto: Intactimages

VIDEO! Credit bancar cu acte false in Bucuresti... Marea Britanie a intrat in recesiune in primul trimestru al anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x