Antena Căutare

Livrările Tesla, afectate de epidemia coronavirus. Acţiunile companiei au scăzut cu 17%

Producătorul de maşini electrice american Tesla a avertizat, joi, asupra consecinţelor cauzate de coronavirus. Pe acest fond, livrările din China ale Modelului 3 al Tesla ar fi întârziate temporar, potrivit unui executiv al companiei, transmite BBC.

Livrările Tesla, afectate de epidemia coronavirus. Acţiunile companiei au scăzut cu 17%
Livrările Tesla

Acţiunile companiei au scăzut, joi, cu 17% pe bursa americană.

Principalii producători de motoare care operează în Asia au declarat că epidemia de coronavirus şi măsurile luate împotriva răspândirii acestuia au un impact negativ asupra lanţurilor de aprovizionare.

Tesla intenţionează să repornească producţia în 10 februarie. Uzina Tesla are capacitatea de produce 500.000 de maşini electrice pe ani şi este cel mai mare proiect industrial cu finanţare externă din istoria Shanghai.

Luna trecută, Tesla a depăşit Volkswagen ca valoare de piaţă, peste pragul de 100 miliarde de dolari.

China este un important producător de piese auto şi, din această cauză, industria auto mondială se confruntă cu perturbări majore din cauza coronoavirusului.

Marţi, Hyundai, cel de-al cincilea producător de maşini la nivel mondial, a anunţat că şi-a închis toate fabricile din Coreea de Sud, deoarece a rămas fără componente chinezeşti. Hyundai a mai spus că îşi propune să reia producţia în fabrici la începutul săptămânii viitoare.

Alţi producători auto importanţi, inclusiv Nissan, Toyota, Honda şi Ford, au fost nevoiţi să îşi închidă temporar operaţiunile în China.

OMV Petrom şi-a planificat investiţii de 4,2 miliarde lei în acest an... Euro scade sub 4,77 lei, cel mai mic nivel din ultimele 2 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x