Căutare Live

Locuri de muncă în București: În ce domenii găsești cel mai ușor de muncă

Piață locurilor de muncă în România anunță joburi vacanțe în multe domenii, dar ce te faci dacă nu ai pregătirea necesară pentru ce se cere? Să găsesti locul de muncă la care visezi poate fi o sarcină foarte dificilă, mai ales atunci când pretențiile și așteptările sunt ridicate. Conform ultimelor studii făcute pe piața muncii, angajatorii raportează cel mai mare deficit de personal din ultimii ani, ceea ce înseamnă că există domenii unde se se fac angajări masive.

Piață locurilor de muncă în România anunță joburi vacanțe în multe domenii, dar ce te faci dacă nu ai pregătirea necesară pentru ce se cere? Să găsesti locul de muncă la care visezi poate fi o sarcină foarte dificilă, mai ales atunci când pretențiile și așteptările sunt ridicate. Conform ultimelor studii făcute pe piața muncii, angajatorii raportează cel mai mare deficit de personal din ultimii ani, ceea ce înseamnă că există domenii unde se se fac angajări masive.

Cele mai multe sunt locuri de muncă în București, iar domeniile unde îți găsești ușor un job, dat fiind numărul mare de cereri, sunt IT, servicii și retail, dar și industria auto și telecomunicații. Se ține cont de profilul angajatului, de studiile superioare, de experiența dobândită până în prezent, dar și de pretențiile salariale pe care acesta le are.

Iată o listă cu top 3 domenii în care îți găsești cel mai ușor un loc de muncă:

1. Locuri de muncă București în IT

Industria IT a luat un avânt foarte mare în ultimii ani și tot mai multe companii și multinaționale caută programatori, operatori rețele sau administratori de sistem. Vorbim de o piață cu cele mai mari salarii. Potrivit ofertelor disponibile pe piață, un junior poate primi chiar 1.000 de euro salariu, dacă are cunoștințe în utilizarea aplicaților de bază software. În aceste condiții, tot mai mulți tineri își îndreaptă atenția către studii de profil și merg la Universități sau la cursuri de specializare pentru a putea găsi, având cunoștințe de bază, un job în IT, repede și pe bani mulți.

2. Locuri de muncă București în Servicii/Retail

Site-urile de anunțuri de profil au sute de posturi disponibile în aceste domenii, iar cel mai des se caută lucrători comerciali, manageri de raioane pentru marile lanțuri de supermarketuri și hipermarketuri, dar și consilieri clienți pentru branduri de renume din centrele comerciale. Avantajul acestor domenii este că nu se cer studii superioare și nici experiență anterioară. Cerințele sunt simple, este nevoie de seriozitate, spirit analitic și, pentru cei care lucrează în contact direct cu clienții, fluență în vorbire și capacitatea de a răspunde rapid nevoilor acestora. Și în zona de înfrumusețare se găsesc locuri de muncă în București. Tot mai multe saloane caută coafeze, manichiuriste și cosmeticiene, iar cerințele sunt clare: candidatele trebuie să aibă cursuri și specializări în domeniu, iar experiența poate fi opțională.

3. Locuri de muncă București în industria Auto și Telecomunicații

Consilieri vânzări, fie la reprezentanțele mărcilor auto, fie la operatorii de telefonie mobilă, dealeri auto sau chiar mecanici, dar și operatori call-center sunt joburile vacante pentru care angajatorii din București caută personal. În general, pentru joburile de consilier se cer studii superioare, indiferent de profil, însă acest criteriu depinde de experientă și de oferta salarială. Un operator call-center, de exemplu, trebuie să aibă fluență în vorbire și, adesea, se cere și cunoașterea unei limbi străine. Un operator suport tehnic, în schimb, trebuie să aibă cunoștințe tehnice și ceva experiență.

Fie că îți cauți un loc de muncă în unul dintre domeniile enumerate, fie că ești specializat în altă zonă, poți găsi o varietate de joburi, postate chiar de angajatori și actualizate de la o oră la alta pe cea mai mare platoformă de anunțuri din România. Zilnic, sute de anunțuri noi sunt adăugate pe LaJumate.ro! Intră și tu, aplică și găsește jobul care ți se potrivește!

Fierbe România după anunțul că 10.000 de bugetari ar putea fi concediați. Totul a pornit de la declarația lui Eugen Teod... Specialiștii anunță dezastrul pentru România: În următoarele 12 luni o să ajungem la un nivel fără precedent...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri