Locuri de muncă în județul Vâlcea: Cele mai căutate sunt în transport și turism

În 2019 angajatorii caută oameni în toate domenile și tot mai mulți se plâng de deficit de personal, în ciuda faptului că salariul mediu a crescut în ultima perioadă, la nivel national. Statisticile arată că în județul Vâlcea cele mai mari venituri au fost obținute de angajații din domeniul IT și servicii informatice, cu o medie de 6.000 de lei, mult peste salariile din zonă. Cei mai puțini bani i-au luat cei care lucrează în restaurante și baruri, aproximativ 1.500 de lei.

În 2019, se caută oameni în toate domenile și tot mai mulți angajatori se confruntă cu deficit de personal, în ciuda faptului că salariul mediu a crescut în ultima perioadă, la nivel național. Statisticile arată că în județul Vâlcea cele mai mari venituri au fost obținute de angajații din domeniul IT și servicii informatice, cu o medie de 6.000 de lei, mult peste salariile din zonă. Cei mai puțini bani i-au luat cei care lucrează în restaurante și baruri, aproximativ 1.500 de lei.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), în Vâlcea, cele mai mari salarii medii se regăsesc în municipiul Râmnicu Vâlcea, cu o medie de 2.300 lei, cele mai mici în localitățile Bălceşti şi Horezu, 1.890, respective 2.090.

Se caută angajați în transporturi: 4.000 de lei, salariu în țară, 2.000 de euro extern

Cele mai multe locuri de muncă în Vâlcea sunt în transport, se caută șoferi categoria B, dar îndeosebi conducători auto profesioniști, ce dețin permis de conducere categoriile C, D și E și au experiență în manevrarea autovehiculelor de mare tonaj. Unui șofer de TIR care va fi angajat să facă curse internaționale tur-retur i se oferă un salariu de 2.000 de euro, ce poate crește în funcție de numărul de kilometri parcurși. Firnele vâlcene le asigură angajatilor și cazare și mese pe parcursul unei curse, sub formă de diurnă. Tot în Vâlcea se caută șofer de TIR care să lucreze intern, doar pe teritoriul României, cu program de luni până vineri și oferă un salariu de bază de 4.000 de lei, plus bonusuri.

Un bucătar poate câștiga 5.000 de lei în Vâlcea

Transportul nu este singurul domniu în care se caută personal. Sunt numeroase locuri de muncă în județul Vâlcea și în restaurant și catering. De exemplu, unui bucătar pentru un salon de evenimente i se oferă 5.000 de lei salariu. Salarii mari primesc și cei care știu meserii practice, precum zugravii sau tâmplarii. O societate din Vâlcea caută zugrav, tencuitor, faianțar, rigipsar pe 4.000 de lei, salariu lunar fix. Candidații ideali trebuie să aibă experiență relevantă în domeniu, să fie absolvenți de minim studii medii, domiciliul stabil în județul Vâlcea, disponibilitate pentru deplasări și permis de conducere categoria B. Iar pe lângă salariu, angajatorii oferă și diurne plus cazare, în cazul delegațiilor, plus alte bonusuri pentru lucrări complexe finalizate în termen. Se caută și mecanici auto pe salarii bine plătite. 3.500 de lei este oferta unui service auto care cauta mecanic auto și mecanic hidraulic pentru stivuitoare.

În afara domeniilor enumerate mai sus, locuri de muncă în Vâlcea sunt și pentru proaspeții absolvenți care nu au experiență. Un operator telefon și support online câștigă 2.400 de lei, în timp ce un manipulant mărfuri va lua puțin peste 2.000 de lei. Se caută și ospătari și barmani. Salariul fix este de 1.500 de lei plus bonusurile lunare.

Graficele INS arată că în continuare câştigul salarial mediu net se află în creștere în raport cu evoluția prețurilor de consum, însă chiar și în aceste condiții angajatorii din toată țara spun că se confruntă din ce în ce mai mult cu deficit de personal, indiferent de domeniu. Se caută tot mai mult specialiști în meserii practice, ca electricieni, zugravi, tâmplari sau sudori, iar domeniu construcțiilor are una dintre cele mai variate și bine plătite oferte de pe piața muncii din România, în acest moment, inclusiv în ceea ce privește locurile de muncă din județul Vâlcea.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/npxXWgQ33ZQ

Ultimele știri