Antena Căutare

Locuri de muncă în România care vor exista și în 2025

Trăim în era vitezei și a tehnologiei, iar resursele umane sunt adesea înlocuite cu succes de mașinării automate. În acest context, cele mai multe studii arată că 1 din 2 locuri de muncă riscă să dispară în următorii 10 ani. Piața muncii se află într-o continuă mișcare, iar alegerea domeniului pentru cei care urmează să-și întemeieze o carieră pare tot mai dificilă.

Trăim în era vitezei și a tehnologiei, iar resursele umane sunt adesea înlocuite cu succes de mașinării automate. În acest context, cele mai multe studii arată că 1 din 2 locuri de muncă riscă să dispară în următorii 10 ani. Piața muncii se află într-o continuă mișcare, iar alegerea domeniului pentru cei care urmează să-și întemeieze o carieră pare tot mai dificilă.

Situația este asemănătoare și pentru românii care aleg să se reprofileze și caută un job de viitor. Și atunci apare întrebarea: Care sunt domeniile, respectiv locurile de muncă în România care vor exista și în 2025?

Aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți cauți un job

Tendințele actuale sunt cele care formulează răspunsul. Online-ul și internetul au în continuare un avânt considerabil și în materie de joburi, asta pentru cei mai mulți dintre noi am renunțat, de exemplu, la a petrece ore în șir într-un supermarket pentru a studia ofertele, atunci când vrem să ne achiziționăm un bun, și ne îndreptăm atenția pe site-urile de profil. În 2019, totul este la un click distanță. La fel e și cu joburile. Oferta este variată și poți selecta dintr-o multitudine de anunțuri de angajare pe cele care ți se potrivesc. Atenție, însă! Dacă îți dorești o carieră pe termen lung, alege un domeniu de viitor!

Pe aceste considerente, am alcătuit o listă cu domeniile actuale cele mai căutate și cu un potențial mare pe piața muncii din România și în viitor:

1. Servicii medicale și de sănătate

Vorbim de medici, asistenți medicali sau farmaciști, iar motivul este simplu. Natalitatea este într-o continuă scădere și rata îmbătrânirii popululației crește de la an la an. În acest context, oamenii vor avea nevoie de servicii medicale tot mai des, iar cererea pentru personal va fi ridicată. În plus, la o simplă privire, pe o întindere de circa un kilometru, sigur vei găsi cel puțin o farmacie. Serviciile farmaceutice sunt și ele la mare căutare, iată deci încă un job care va exista și în următorii zece ani.

2. Serviciile de frumusețe

Saloanele au împânzit Capitala și marile orașe, iar frizerul are mult de lucru. La fel și coafeza sau hair-stylistul, dacă respectăm trendul în materie de meserii. Mai sunt cosmeticienele și toți cei care oferă astfel de servicii. De exemplu, la o simplă căutare pe site-urile de specialitate după locuri de muncă Iași, coafeză sau cosmeticiană, vei vedea că rezultatele sunt cu zecile. Și nu este de mirare, căci femeile investesc tot mai mult în imaginea lor, așa că cererea este tot mai mare. În ultimii ani, zona de frumusețe s-a extins de la frizer și coafeză la joburi precum manichiuristă, make-up artist sau technician gene.

Locuri de muncă în România care vor exista și în 2025

3. Zona de IT și tehnologie

Fie că te uiți după locuri de muncă în București sau provincie, de exemplu, locuri de muncă Craiova, partea de tehnologie vine cu o ofertă bogată și cel mai bine plătită la nivelul întregii țări. O spun profesioniștii în IT, precum programatorii, administratorii de site-uri sau rețele. Cererea a crescut în ultimii ani și, potrivit aprecierilor pe care le fac specialiștii în resurse umane, aceste tipuri de joburi vor fi tot mai căutate, în special de marile companii. Iar dacă ai abilități spre acest domeniu, trebuie să știi că salariile sunt ridicate încă de la statutul de junior.

Dacă abia intri pe piața muncii sau ai ceva experiență în spate, dar cauți să-ți schimbi locul de muncă, sau, poate, domeniul în care vrei să activezi, oferta este variată. Indiferent că ești interesat de un job ca programator, content writer, sau poate ai inclinații spre meseriile practice precum electrician sau zugrav, pe LaJumate.ro găsești sute de mii de anunțuri de angajare. Intră acum și studiază oferta de pe piață și nu uita să revii permanent, pentru că mii de angajatori postează locuri de muncă noi în fiecare zi!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/

Piaţa berii din România a crescut anul trecut cu 3%, consumul a ajuns la 85 de litri pe locuitor... Tichete cadou de Paște pentru zeci de mii de angajați români. Schimbare anunțată pentru 2019 de către companii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x