Lovitură cumplită pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânzile în perioada următoare

Lovitură grea pentru români, în perioada următoare! Banca Națională a României a anunțat oce urmează să se întâmple în perioada următoare și la ce ar trebui să se aștepte cei care au credite la bănci! 

Lovitură grea pentru români, în perioada următoare! Banca Națională a României a anunțat oce urmează să se întâmple în perioada următoare și la ce ar trebui să se aștepte cei care au credite la bănci!

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,19%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Marţi, indicele a urcat la 3,19%, cel mai mare nivel din 26 noiembrie 2018, când a fost 3,20%.

Totodată, indicele ROBOR la şase luni a urcat la 3,36%, cel mai mare nivel din 10 decembrie 2018, când a fost 3,36%.

Lovitură cumplită pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânzile în perioada următoare

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă, arată news.ro.

Totodată, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,7401 lei, o creştere de 0,04% faţă de nivelul atins vineri. Acest lucru ar putea pune românii cu credite să scoată din buzunare mai mulți bani. Și asta nu e tot! Unii specialiști economici estimează că valoarea monedei euro va ajunge la 5 euro, până la finalul anului 2019.

Ultimele știri