Antena Căutare

Lovitură uriașă pentru sute de mii de români! Riscă amenzi între 50 și 500 de lei dacă nu plătesc la timp!

În martie, ordonanța de urgență care privește declarația unică a intrat în vigoare. În cadrul unei conferințe, reprezentanți EY au spus cât trebuie să plătești dacă nu o depui la timp.

În martie, ordonanța de urgență care privește declarația unică a intrat în vigoare. În cadrul unei conferințe, reprezentanți EY au spus cât trebuie să plătești dacă nu o depui la timp.

OUG pentru declarația unică vizează impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice care realizează venituri extrasalariale. Cei de la EY spun că inspectorii ANAF vor avea mai mult timp decât înainte și vor acorda mai multă atenție activităților e monitorizare a depunerii acestor declarații.

Anul acesta, termenul limită al depunerii declarației unice este 15 iulie. În vechiul sistem contribuabilii trebuiau să depună până pe 25 mai, după care așteptau decizia de impunere de la Fisc. Alex Milcev, director pentru asistență fiscală a EY spunea că această decizie venea peste un an, însă existau situații în care aceasta venea după câțiva ani.

Sistemul de anul acesta nu mai prevede așteptarea acestei impuneri. În plus, nedepunerea la timp a acestei declarații atrage sancțiunea cu amendă între 50 și 500 de lei. Anul acesta, plata se va realiza până la data de 31 martie 2019. De anul viitor, declarația se va depune până pe 15 martie, numai în format electronic. Acest lucru va fi o problema în mediul rural. Alex Milcev a declarat că trebuie văzut cum se va administra. El pariază pe faptul că atunci când se va sesiza că problema este complicată, se vor acorda păsuiri.

Tot de anul acesta, persoanele vor calcula singure impozitul datorat și vor stabili singure dacă datorează asigurări sociale. În sfera depunerii declarației rămân veniturile obținute din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, piscicultură și sivicultură și drepturile de proprietate intelectuală, atunci când acestea sunt impozitate în sistem real.

Curs valutar 24 mai. Leul se apreciază în fața euro și dolar... Curs valutar 25 mai. Leu, scădere puternică față de euro și dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x